Studiokuvaus

Klassiset valaisutyylit



Harjoittelimme koulussa klassisia valaisutyylejä valokuvauksessa. Käytössä meillä oli yksi salamalamppu ja refla.
Tehtävä oli sinänsä hauska ja helppo, sain myös kaikki kuvat otettua nopeasti. Oli myös kiinnostavaa kokeilla salamalampulla eri kulmia ja miten valo osuu kasvoihin.

Rembrandt

Yksi salama 45 asteessa sivulla, refla toisella puolella ihmisen kasvoja kohti. Rembrandtin tunnistaa toisen silmän alle muodostumasta kolmiosta.






Butterfly (Paramount)

Butterfly:ssa nenän ja ylähuulen väliin muodostuu "perhosen" muotoinen varjo. Yksi salama, yritetään saada mahdollisimman suoraan ihmistä kohti, yläviistossa.




Loop

Loopin tunnistaa nenän varjosta, joka ei kumminkaan osu posken varjoon kuin rembrandt tyylissä. 




Split

Split on hyvin nimensä mukainen, toinen puoli kasvoista on varjoa ja toinen puoli on valoisa.




Passikuva

Passikuvassa on todella tarkat säädökset. Poliisin sivulta löytyy monta sivua "sääntöjä" miten kuva täytyy ottaa, miltä sen pitää näyttää ja minkä kokoinen sen täytyy olla. Olin vähän huolissani kun kuulin muitten luokkalaisten ottaneen 20+ kuvaa ennekun se oli sääntöjen mukainen. Pääsin kumminkin helpolla ja minulla kuvia kertyi noin alle 7 pintaan, enemmän ongelmia minulla oli saada salama toimimaan. (haha)


Tässä on kuva Poliisin sivulta




Lehtijuttu

Graafisessa suunnittelussa teimme yhteistyötä valokuvaustuntien kanssa ja meillä oli tehtävänä tehdä lehden kansi ja aukeama jonkun alan ammattilaisesta. Yhden kuvan täytyi olla studiokuva. Pidin tehtävästä ja sain sen myös hyvin nopeaan valmiiksi.




You Might Also Like

0 kommenttia

Blog Archive