Mustavalkokuvien värittäminen

Teimme tunnilla vanhojen mustavalkokuvien värittämistä photoshopilla. Tarkoitus oli siis etsiä googlesta vanhoja mustavalkokuvia joita ei olisi voinut edes sillä aikakaudella olisi voinut edes ottaa värikuvina. Yritimme myös etsiä kuvia joita saa käyttää vapaasti.

Ensimmäinen valitsemani kuva oli ehkä turhan tumma ja ei niin terävä. Käytin photoshopissa todella montaa eri layeriä ja niillä kaikilla oli eri blending mode päällä. Käytin myös brush työkalussa opacitya ja pressurea, lopputulos ei ollut mielestäni niin luonnollisen näköinen, ehkä enemmänkin jonkinlainen öljyvärimaalaus.


Kuvan lähde

Sain kuvan aika nopeasti valmiiksi sillä rakastan aika paljon kuvien värittämistä muutenkin, en ehkä omasta mielestäni osaa värien käyttöä vielä ihan täydellisesti mutta kyllä se nyt kelpaa. 

Aloitin toisen kuvan jossa yritin tehdä vähän "normaalimman" näköisen värityksen, jouduin olemaan tämän kuvan kanssa vähän kauemmin koska yritin kovasti etten tekisi siitä taas maalauksen näköistä.
Kuvan lähde


Olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen ja sain siitä myös ainakin omasta mielestäni paljon luonnollisemman näköisen kuin ensimmäisestä, vaikka alkuperäinen kuva ei nyt ollut mitään huippulaatua. Tein myös kolmannen värityksen koska aikaa oli vielä käytettävissä.

Kuvan lähde


Otin kuvan joka oli vähän (ehkä) uudempi kuin aikasemmat ja siihen oli paljon helpompi värittää, vaikka pähkäilinkin vähän kauemman aikaa värien kanssa. En nyt oikein osaa sanoa itse tuliko lopputuloksesta niinkään hyvä, nopeus ei aina ole valttia. Tässä kuvassa käytin suurimmaksi osaksi Color blending modea layereissä.



You Might Also Like

0 kommenttia

Blog Archive